Backpacking Asien: 27 tips! – Gör inte som vi gjorde

posted in: Asien, Info, Resedestination | 0

Backpacking i Asien har en speciell plats i våra hjärter, och Asien är en kontinent som vi har besökt mycket. Samtidig är det förmodligen den mest favorit-backpackning destinationen för svenskor – med gott skäl! Asien har allt! Kontinenten är inriktad på resor! Lokalbefolkningen är söt, festerna är bra, naturen varierar i allt från vulkaner till regnskog, maten är fantastisk – och då är allt mycket billigare än i Sverige!

Backpacking Thailand

Lär av våra erfarenheter och undvik att se ut som han 

Med andra ord, finns det tillräckligt att göra i Asien för att hålla oss resenärer upptagen under många månader.

Men Asien skiljer sig också mycket från säkra Skandinavien. Om detta är första gången du måste backpacka i Asien, det kan verka ganska skrämmande. Vad kan du förvänta dig?

Vi har här samlat de bästa tips och erfarenheter som vi har lärt oss från vår egen tid som backpackers i Asien. De täcker allt från hygien, råd när du packar, hur du sparar pengar och dos and don’ts.

Om du har ytterligare råd, dela dina egna tips i kommentarerna nedan.

7 allmänna restips

Planera enligt vädret

När du sitter hemma i Sverige och planerar din resa är ett bra tips att överväga din resa och hur vädret är på din väg. Vill du resa under den asiatiska sommaren när priserna är höga och det finns fler turister? Eller vill du resa under regnperioden när det är färre turister? Kom ihåg att när det regnar i Asien – då regnar det!

Ett bra råd är att köpa en resebok och planera utifrån den. Ofta har böckerna ett “When to go” -avsnitt som är riktigt bra. Vi skulle rekommendera “Rough Guides backpacking Southeast Asia” eller Lonely Planet klassiska böcker.

Prova asiatisk gatukök-mat

Enligt vår mening har Asien världens bästa gatukök. En stor del av att resa för oss är att ha ätit på deras gatukök. Det är vansinnigt billigt, och ofta är det relativt hälsosamma måltider. Genom att prova street food får du också prova de lokala rätter, som Thailändska Pad Thai.

Nattmarknader runt Asien är ett bra ställe att börja.

Backpacking Asien Street food

Mat och dricka är en stor del av upplevelserna när du backpacka i Asien

Get off the beaten track

Som vi skrev i introduktionen är Asien kanske Skandinaviens favoritresmål för backpacking. Chansen att träffa andra skandinaver på Khao San Road är därför också stor. Men försök att utmana dig själv och “get off the beaten track”. Försök att åka till några av de mindre städerna, besöka några av de mindre turistiska öarna och kom ihåg att ta buss eller tåg vart du än kan!

Ofta är de coolaste reseupplevelserna dem du minst förväntar dig.

Försök mingla med lokalbefolkningen

En av anledningarna till att backpacking i Asien är så populär är på grund av lokalbefolkningen. De är söta och ofta väldigt nyfikna. Att ha en lokal asiatisk tur till staden är en upplevelse utanför alla gränser – de kan dricka! Att blanda sig med lokalbefolkningen och försöka lära av dem är verkligen något som kan ge perspektiv på våra vardagsliv hemma. Många lokalbefolkningen äger inte mycket materiellt, men de är glada över livet! Du kommer att uppleva detta om du reser till Asien och besöker några små lokala stamsamhällen.

Prova att trekke

På tal om trekking är det ett utmärkt tillfälle att både träna och se lite av den vackra asiatiska naturen.

Ö-luffa 

För att vara helt ärliga, så är det öar i Asien som vi har tillbringat mest tid på. Vibben är chill, maten är god och dykning i Asien är helt galet bra – och billigt!

Thailand, Indonesien, Malaysia och Filippinerna är de främsta dykningsdestinationerna i Asien. Du får vykort-vackra stränder, palmer och alla är nöjda.

Tänk en extra gång på din hälsa

Asien är generellt en säker plats att resa. De flesta som backpacka i Asien kommer “bara” att få dålig mage. Och fast att det är väldig jobbigt, är det snart över. Men om du blir sjuk efter att du kommer hem, kom ihåg att gå till en svensk läkare och berätta var du har varit.

Och kom ihåg nu vaccinationerna!

Backpacking i Asien

Färgglad och fantastisk – Asien har allt!

20 tips för backpacking Asien

Här är 20 snabba ryggsäck resa tips för dig som ska resa. Låt oss bara säga att du med dessa tips undviker att göra våra fel.

1. Ha alltid toalettpapper på dig – Eftersom att världen håller på att bli digital, har du troligen mindre utprintat papper med dig – men tänk på att ha med toalettpapper

2. Ta med extra US dollars – nödvaluta – Ta med ​​amerikanska dollars. Vi bruka ha $ 80 på oss om något oväntat skulle hända. På samma gång är valutaväxling av USD möjligt över hela Asien.

3. Förhandla om taxipriset FÖR du sätter dig in – Undvik de dyra taxibilarna och förhandla om priset i taxin eller din TukTuk FÖR du börjar resan.

4. Hyr du en bil eller en skoter? Så ta bilder av det innan du kör – Om du planerar att hyra en bil eller en skoter, ta bilder av skador så att du inte betalar för andras misstag.

5. Kom ihåg alcogel – Hygien är inte alltid samma sak runt om i världen. Så kom ihåg handsprit!

6. Bum gun for the win – Och nu när vi är vid hygienen. Du kan redan nu Google vad en bum gun är. Eftersom du kommer att måste använda den.

7. Allt händer i försenad takt – Allt i Asien händer i försenad takt. Ingenting är i tid. Människor i Asien (och som sådana också i Amerika) är något mer avslappnade när det gäller tid. Tänk på detta när du planerar.

8. Några glosor “goes a long way” – Lär dig några glosor på språket i det land du reser i. Det visar respekt och lokalbefolkningen älskar det!

9. Kom ihåg att kontrollera ditt pass – Du måste ha ytterligare ett sex månader innan utgångsdatum i passet för att få VISA i många sydostasiatiska länder.

10. WiFi är överallt – Asien är efterhand ganska väl ansluten digitalt. Så det finns inget behov av att köpa ett lokalt SIM-kort. Men kom ihåg att ladda ner en VPN om du vill ha tillgång till Facebook och andra sociala medier när du reser i Kina.

11. Kontrollera visumkraven innan du planerar – Spara dig själv en förgäves resa till ambassaden genom att läsa om Visa-reglerna innan du ska resa.

12. Ta hand om dina värden – Stora delar av Asien är mycket fattigare än Sverige. Så ta hand om dina grejer och tänk på var du blinkar din 10k SLR-kamera.

13. Air Asia blir din vän! – Air Asia är det flygbolag vi har flugit med mest i Asien. De har trevlig service och priserna är låga. Kom ihåg att köpa incheckat bagage när du köper biljetten och undvik att betala överpris på flygplatsen.

14. Förhandla över priset – Det är okej att förhandla om priset i Asien. För det mesta (utom mat) kan man pruta om priset. Och det kan faktiskt vara en definitivt underhållande affär.

15. Drick den lokala öl – Asiatisk öl är faktiskt riktigt trevligt. Oavsett om det är en Chang i Thailand eller en Bintang i Indonesien, spara pengar och dricka den lokala ölen.

16. Se upp för “blekning” – De flesta svenskor (särskilt flickor) vill vara bruna. Men i Asien skulle de vilja vara vita. Så de lägger blekning i många av sina krämer och solkräm.

17. Pack Easy – En sak som många glömmer hemifrån Sverige är att kläder är billiga i Asien. Packa snarare lite lättare och köp kläder i asiatiska länder. Då har du en souvenir och det spelar ingen roll om du tappar bort din dyra T-shirt.

18. Köp flaskvatten – Vi är stora förespråkare för street food, men precis med vattnet – köp flaskan. Ta inte chansen! Eller ta med vattenreningstabletter.

19. Förvänta dig ett litet äventyr – Asien har inte samma säkerhetsstandarder som hemma. Så förvänta dig att bussresan blir lite mer spännande, att hantverkarna inte bryr sig om sin cirkelsåg och att båtarna inte har tillräckligt med flytvästar. Det är en del av upplevelsen.

20. Just go with the flow – Slutligen, ta saker som de kommer. Många svenskor älskar saker som är planerade, men ryggsäckresor i Asien är full av överraskningar. Så koppla av lite mer, dricka den lokala ölen och go with the flow.

Det här var våra råd till dig. Om detta är din första resa med ryggsäck i Asien är vi svartsjuka!

Har du några restips som vi har glömt eller upplevelser du vill dela? Då skulle vi gärna höra dem under artikeln.

Safe travels!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *