Backpacking packlista

Vad ska jag ha med?

Det borde vara lätt att packa en ryggsäck. Men detta är tyvärr inte verkligheten – särskilt inte om detta är din första långsiktiga resa utomlands. Du bör tänka på att vandringsryggsäcken är ditt hem under resan.

På Backpackerlife.se delar vi ut av våra hårt förvärvande lektioner efter flera utlandsresor. Dessutom har vi skapat denna packlista som svarar exakt på vad du behöver ta med. Naturligtvis är det individuellt vad du föredrar men med dessa saker i bagaget kommer du långt. I relation har vi delat utrustningen i “vanlig” reseutrustning och mer personlig utrustning som kläder, toalettväska och annan utrustning.


Reseutrustning

Översikten över reseutrustning är det absolut nödvändigaste du behöver för din resa. Du kanske komma att behöva alla dessa saker, oavsett om du åker på en kort eller längre resa utomlands. Storleken på din ryggsäck kan variera beroende på längden och typen av din rese. Ett rimligt val av ryggsäck är dock något som kan skilja en bra resa från en dålig resa. Vi har gjort en grundlig guide över vad du bör vara uppmärksam på när du väljer en ryggsäck som du kan läsa här.

Backpacker ryggsäck

Din stora ryggsäck. Kom ihåg regnskydd!

Dagsryggsäck

Mindre ryggsäck för dagsture.

Snabbtorkande handduk

Snabbtorkande och mycket absorberande.

Pengabälte

För att skydda dine värdesaker.

Pannlampa

Oumbärlig på öarna och i vildmarken.

Första hjälpen-kit

För att hantera den oundvikliga skadan.

TSA hänglås

Hänglås till vandrehjem och diverse.

Transit skydd

Skydda din ryggsäck på flygningen och på den leriga busturen.

Reselakan

För ett ohygieniskt vandrarhem eller på en vandring.

Sovsäck

Så du kan sova var som helst

Myggnät

Håller småkryp borta på natten.

Microfiber kudde

För flygningen, den hårda bussresan och olika sovsalar. En livräddare!

 


Kläder

Mängden kläder du bär på vägen varierar en hel del på destination och beror också på ditt temperament. Eftersom att mängden kläder också kan variera beroende på resan – då kom ihåg att du kan köpa mycket av dina kläder på destinationen. Vi har listat vad en typisk backpacker kan behöva på vägen. Kom ihåg att det också är möjligt att tvätta kläder på vägen, vilket du definitivt behöver!

Byxor / shorts (2/2)
Strumpor (6 + 1 värmepar)
Flip Flops (1)
Regnkläder / Poncho

T-shirt / topp (4)
Tröjor (2)
Jacka (1)
Badkläder

Underbyxor / BH (7/3)
Skor (1)
Sportkläder (1 set)


Toalettartiklar

Antalet toalettartiklar du har med är olika från person till person. Kom ihåg att om du kommer till en metropol i det stora flertalet av länderna i världen kan du köpa de flesta märkesvaror som hemma i Sverige. Men vår erfarenhet är att linser / glasögon etc. kan vara svårt att hitta utomlands. Om du bara reser med handbagage, kom ihåg att vara uppmärksam på storleken på schampot och krämflaskorna eftersom de inte får överskrida flygbolagets mål.

Tandborste / tandkräm
Alco-gel (handsprit)

Glasögon / linser
Schampo / tvål / krämer

Myggmedel (DEET)


Reseväsentligheter

Vi har listat de saker som vi finner viktiga att inkludera. En (viktig) diverse lista om du vill.

Pass
Fotokopior av biljetter, pass etc.
Lista över telefonnummer.
Kompass
Öronproppar

Vaccinations karta (“Den gula boken”)
Medicin
Karta
Silvertejp
Eventuellt sovmask

Visum (s)
Internationellt körkort
Ev. CV / rekommendationer
Snöra
Dry bag


Elektronik

Vissa vill ha med mer elektronik än andra. Ett faktum är dock att du sällan stöter på de riktiga “hippie” -backpackers som reser helt utan elektronik i dag. Dessutom kan du med föredel kontrollera vilka kontakter de använder i landet eller länderna du resar till, så att du har rätt adapter med hemifrån.

Mobil och laddare
Go Pro / Action Kamera
Powerbank

Dator och laddare
Reseadapter

Hörlurar
Kamera med lins


6 viktiga minnesregel

Slutligen kan du lära dig av våra erfarenheter. Dessa 6 enkla tips kan göra en värld av skillnad på din resa: 

  1. Av alla erfarenheter vi har fått är den viktigaste regeln: Pack lätt! Om du läser Backpackerlife’s Guide till val av ryggsäck, rekommenderar vi inte ryggsäckar i storlekar över 75 liter eftersom de är för klumpiga att ha med på resan.
  2. Packa dina saker i påsar, det hjälper när du ankomma till ett vandrarhem sent på kvällen.
  3. Du bör packa tungt innehåll tätt mot ryggen.
  4. Packa dina värdesaker i en separat ficka – oftast har våra ryggsäckar en inre ficka i toppskyddet som är lämplig för detta ändamål.
  5. Ta med två kreditkort – ha ett av korten låsta inuti på ditt vandrarhem och det andra med till staden för användning. På det sättet ser du till att du alltid har ett kort i fall den ena skulle försvinna/ bli stulen. Samtidigt är du på den säkra sidan om ett av dina kort blir blockerat på grund av en beloppsgräns.
  6. Få kontroll över ryggsäckens inställningar – gå ev. en tur på 5 kilometer där du testar remmarna och justerar ryggens längd.

Om du har frågor om vilken reseutrustning du behöver på din speciella resa, skriv äntligen till oss i chatten i högra hörnet eller på kontakta@backpackerlife.se – vi hjälper gärna!

Trevlig resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *