Den perfekte ryggsäck för barn

Att åka på en vandring eller tillbringa en dag ute med sina barn kan vara en underbar aktivitet för familjen. Det finns så många saker att tänka på när du ska på en vandring eller på en ryggsäck tur. Särskilt om du ska resa med familjen och de små. Av dessa finns det lika många överväganden när man köper en ryggsäck för sina barn som när man väljer en ryggsäck för vuxna. Vi har därför skrivit ett inlägg där du kan lära dig vilken ryggsäck ditt barn ska ha så att de är redo och säkra för sitt nästa äventyr.Barn ryggsäck

När du väljer en ryggsäck för barn är det viktigt att titta på volym, pris och justeringsalternativ.

I detta inlägg kan du bli klok på följande:

  1. Vad betyder ålder och volym för val av ryggsäck för barn?
  2. Hur viktigt är priset för att välja en ryggsäck för barn?
  3. Vad betyder vikten av ryggsäcken för barn?
  4. Är ryggsäcken vattentät och är det nödvändigt?
  5. Vilken färg ska du välja?
  6. Exempel på 5 säkra och lämpliga ryggsäckar för dina barn

Ålder och volym

En av de första sakerna att tänka på när ditt barn är redo att åka på vandring är om de borde ha en egen ryggsäck på resan. En ryggsäck för dina barn kan hjälpa till att motivera och engagera så att de blir mer involverade i resan. Barnets ålder och förmågor avgör ofta resans längd och svårighet. För barn som ska på sin första resa med sin egen ryggsäck, rekommendera vi att du väljer en liten ryggsäck så att de får bästa möjliga kontroll över förpackningen. Äldre barn och tonåringar kan med föredel välja en större vandringsryggsäck med större volym och bärförmåga.

Pris:

Det finns många återförsäljare som erbjuder både dyra och billiga ryggsäckar, så hur väljer du rätt ryggsäck till bästa pris? Priset beror på olika faktorer, men var storlek, såväl som produkternas funktioner och kvalitet spelar en nyckelroll. Om det här är första gången att ditt barn ska åka på en resa med en vandringsryggsäck, rekommenderar vi att du letar efter en billigare ryggsäck men som också måste vara hållbar. När barnet har fått lite mer erfarenhet kan man leta efter ryggsäckar med mer avancerade funktioner.

Anpassning och vikt:

Som alla föräldrar vet växer barn riktigt snabbt (för snabbt). För att undvika att barnets ryggsäck ofta behöver bytas ut är det fördelaktigt att leta efter en ryggsäck som kan justeras i remmarna. På så sätt slösar du inte mycket pengar och får en pålitlig ryggsäck med lång livslängd. En annan viktig sak när ens barn måste resa med ryggsäck för första gången är att kontrollera vikten de bär på sig. Hur undviker du att gå runt med för mycket vikt? – Du bör välja en ryggsäck som passar ditt barns vikt, där vi rekommenderar att du väljer en ryggsäck med höftspänne eftersom den hjälper till med stöd under resan. Det är viktigt att flytta vikten från axlarna och ryggen, till benen eftersom de är mycket starkare.

Vattenavvisande:

Du måste också bestämma om din ryggsäck ska vara vattentålig. Vad ska ryggsäcken användas till och när du ska använda den? – den kanske inte används alls i regniga klimat. När du köper en ryggsäck till ditt barn bör du vara medveten om att de flesta små ryggsäckar inte är lika vattentåliga som med de stora ryggsäckarna för vuxna. De mindre ryggsäckarna med lägre volym för barn är ofta byggda för små promenader / dagsturer och tar därför inte alltid hänsyn till dåligt väder.

Färger:

Färgen har en ENORM betydelse – åtminstone för ditt barn, som måste gå och bära ryggsäcken. Men oroa dig inte, det finns ett hav av olika färger och möjligheter, så att hitta rätt färg för ditt barn är lätt. Du kan med fördel välja en neutral ryggsäck – ett säkert val om du vill att den ska användas i flera år.

Bästa ryggsäckar för barn 2020:

Vi har gett vårt bud på de 5 bästa ryggsäckarna för ditt barn, som du även kan köpa här. 

Rambler ryggsäck – 33 liter

Är en av våra billigaste ryggsäckar och ett bra alternativ för dina barn, där du får funktionalitet till ett bra pris. Om du inte vill spendera en förmögenhet på en vandringsryggsäck men vill ha något robust och funktionellt i medelstor storlek är Rambler 33 ryggsäcken för dina barn! Ryggsäcken har en kapacitet på 33 liter fördelad över ett stort huvudfack och två stora sidfickor. Det är därför lätt för ditt barn att hålla sina saker åtskilda utan att förlora något i många olika små fack i ryggsäcken. Vandringsryggsäcken kostar 399 kr och kan köpas här.

Highlander ryggsäck - Rambler – 33 liter

Trek ryggsäck – 33 liter

Ryggsäcken Trek 33 är en smart vandringsryggsäck på 33 liter och därför mycket lämplig om dina barn ska på korta resor, vandringar eller dagsturer. Ryggsäckens kapacitet fördelas i ett huvudfack och två sidfickor. Säcken har dessutom en stor framficka samt ett yttre fack i locket. Super praktisk ryggsäck för barn! Ryggsäcken kostar 579 kr och kan köpas här.

Trespass ryggsäck - Trek – 33 liter

Hiker ryggsäck – 30 liter

Hiker-ryggsäcken har ett vadderat ryggsystem med ett inbyggt ”air-flow” -system som gör att luft kan rinna mellan ryggen och ryggsäcken för extra komfort för ditt barn. Dessutom har det vadderat höftspännet och justerbara axelband. Ryggsäcken är tillverkad i polyester PU-beläggning, vilket gör ryggsäcken vattentålig och hållbar. Denna dagsryggsäck har ett inbyggt regnskydd, som seperat ofta kostar hundratals kronor. Det är placerat i botten och är enkel att använda – en smart lösning så att du är säker i regnet! Det finns ett internt rutnät i det stora rummet, så till exempel en iPad eller papper är “fixade”. Ryggsäcken kostar 499 kr och kan köpas här.

Highlander dagsryggsäck Hiker-30-liter

Summit dagsryggsäck – 25 liter

Highlanders Summit daypack är en praktisk och lätt 25-liters ryggsäck som gör den till ett säkert val för yngre barn. Med sina 25 liter är ryggsäcken perfekt för längre dagsutflykter. Ryggsäcken är kompatibel med ett vattensystem. Det rymliga huvudfacket kan du dela upp och nå via både övre och nedre blixtlås. Ryggsäcken kostar 579 kr och kan köpas här.

Highlander ryggsäck - Summit daypack – 25 liter

Venture dagsryggsäck – 20 liter

Highlanders Venture dagsryggsäck är en 20 liters daypack för resor. Dagsryggsäcken har många funktioner som gör det lämpligt för dagsutflykter. Ryggsäcken är idealiskt för resor eftersom det bara väger 470 gram och är tillverkat av Ripstop Polyester med PU-yttre och därför vattentåligt. Denna ryggsäck har också den minsta kapacitet, och är därför också en uppenbar ryggsäck för barn och unga tonåringar. Ryggsäcken kostar 429 kr och kan köpas här (finns också i svart).

Venture dagsryggsäck - 20 liter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *