Resa jorden runt: Backpacking resebyrå eller resa själv?

posted in: Info, Resedestination, Tips | 0

Det här blogginlägget är utformat som en guide med tips och överväganden om du åker på en längre resa till flera länder. Här måste du välja om du vill ordna din egen jorden-runt-resa eller ryggsäck resa själv. I kontrast till att ett etablerat resebyrå med en resekonsult ska hjälpa till med att ordna resan. Detta är viktigt för både flexibilitet och pris – oavsett om du är en resande familj eller ensamresande på din första långa resa. Båda alternativ har sina styrkor och svagheter listade nedan.

I den här artikeln listar vi dessutom de bästa reseföretagen om du vill ha hjälp med att ordna din resa baserat på våra egna erfarenheter från resor till nästan 50 länder.

Rese jordenrunt

När du planerar din resa kan du antingen välja en resebyrås säkerhet eller flexibiliteten att ordna resan själv.

För- och nackdelar med att välja en resebyrå eller planera resan själv

Självklart finns där både för-och nackdelar med både alternativ. Till slut beror det ofta på dit temperament jämfört med din gräns för säkerhet. Läs mer om de fördelar och nackdelar vi tycker är viktigast nedan:

Fördelar

Att välja att ordna din resa med en etablerad resebyrå för ryggsäck resor erbjuder några mycket specifika fördelar som:

  1. Du får säkerheten av att ha en resekonsult kopplad till din resa
  2. Du får mycket bekvämlighet när det gäller att välja dina resmål och transport under resan
  3. Om du reser med ett gruppresebyrå får du vänner på resan från början från Sverige
  4. Backpacker resebyråer eller ryggsäck resebyrå har ofta tillgång till heldagsresor, entrébiljetter och mer. Så du får en bra översikt över vad som finns på din destination
  5. Med ett fast schema hemifrån vet du vart du ska gå och när du ska flytta till nya destinationer

Nackdelar

Men det ger också några nackdelar med att resa runt om i världen med ett resebyrå. De största nackdelarna enligt oss är följande:

  1. Priset kommer att bli dyrare hos en resebyrå än om du planerat resan själv
  2. Du förlorar flexibiliteten i att ordna resan även om du blir kär i en plats på resan du vill stanna längre
  3. Du kanske inte är helt ur din komfort- och säkerhetszon. Och det är här att du växer mest!

Valet av att ordna resan själv eller välja resebyrån beror därför mycket på ens budget och graden av flexibilitet man vill ha. En stor fördel med ett etablerat resebyrå är den ökade säkerheten som det ger att ha en resekonsult du kan ringa både före, under och efter din resa. Men om du väljer en byrå, kommer du ofta att betala ett något högre pris än om du själv ordnade backpackning resan. Säkerheten har således en betydande extra finansiella kostnad.

Lista över svenska resebyråer för backpacking eller ryggsäck resa

Vi rekommenderar ofta våra kunder att få erbjudanden från etablerade resebyråer på stora resor med flera månader. Både som en måttstock och som inspiration. Det ger dig en bra inblick i hur kemin är mellan dig och resekonsulenten, och det ger dig en bättre inblick i den allmänna prissättningen. Vi rekommenderar att du får minst två erbjudanden, eftersom du sedan kan jämföra priserna. Eftersom vi ofta blir frågade om vilka resebyråer vi rekommenderar, har vi gjort en lista över de mest populära resebyråerna för backpackers eller ryggsäck resor, samt äventyrsresor och utomhusresebyråer i Sverige.

1. AdventureSE

AdventureSE är känt för sina gruppresor i åldersgruppen 18-25 år och åldersgruppen 28-35 år. Med en Trustpilot-poäng på 9,7 / 10 är det ett populärt resebyrå som varje år skickar tusentals svenskar till utomeuropeiska resmål i Asien, Afrika, Australien och Syd- och Centralamerika. AdventureSE är vårt bästa alternativ för ett resebyrå om du letar efter gruppresor.

2. Kilroy Travel

Kilroy-resor är en del av Winberg Travel och är bland de största leverantörerna av jordenruntresor, flygbiljetter och backpacking resor. Kilroy är särskilt populär bland unga ryggsäcksresande resenärer som vill ha äventyrresor.

3. Winberg Travel

Winberg Travel är ett av de största leverantör av rese- och jordenruntresor inom Sverige. Resebyrån har en något bredare profil och ordnar också resor för familjer, par, ungdomar och äldre över hela världen. Winberg Travel är ett bra erbjudande för ett företag som har storleken på att hitta bra priser och har erfarenhet av alla typer av backpacking och äventyrsresor. Två av de tre medägare till Backpackerlife har rest med Jysk Rejsebureau på sin första längre resa.

4. STA Travel

STA-resor är en del av en riktigt stor internationell grupp och är stolta över att vara världens största resebyrå. De är specialiserat för äventyrresor, backpacking och ryggsäck resor för ungdomar och vuxna.

Bra länkar och råd om du själv vill arrangera din jorden-runt-resa eller ryggsäck tur

Om du istället för att resa med en etablerad resebyrå för backpackers väljer att resa runt i världen själv, kanske du vill registrera dig för vårt nyhetsbrev. Här får du en gratis 15-sidors e-bok om allt du behöver veta när du reser första gång. Följande länkar kan dessutom ge dig mycket användbar information, till exempel:

Vi hoppas att den här artikeln har gett dig en bättre överblick över dina överväganden om du vill ordna resan själv eller välja ett etablerat resebyrå. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss här.

Safe travels!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *