Snabbtorkande resehanddukar – Allt du behöver veta

posted in: Reseutrustning, Utrustning | 0

Om du en gång på språng har försökt at sätta en våt bomullshandduk i din ryggsäck och sedan tagit en lång bussresa, förstår du omedelbart värdet av en snabbtorkande handduk. Du kan läsa i det här blogginlägget allt du behöver veta om resehanddukar.

Varför är en snabbtorkande handduk viktig för din resa?

Vi vet att microfiber handdukar förmodligen inte är det sexigaste ämnet i världen inom resor – men det gör inte en snabbtorkande resehandduk till en mindre väsentlig del av packningen inför resan.

Microfiber handdukar är perfekta för resor och friluftsliv! Varför? Eftersom de är lätta, torka mycket snabbare än vanliga bomullshanddukar och är relativt billiga. Snabbtorkande handdukar är designade för backpackers och andra resenärer.

Dessutom är resehanddukar bra på grund av;

  1. Många vandrarhem kräver betalning för att hyra en handduk. Spara pengarna och ta med din egen.
  2. Du kan använda en resehandduk för strand, fitness och som sittunderlag på vandringen.
  3. En handduk kan användas som filt om du inte redan har en med på din resa.

Du bör betrakta en snabbtorkande handduk som en väsentlig del av utrustningen.

De olika typerna av material som används i snabbtorkande handdukar

Snabbtorkande handdukar finns i material som sträcker sig från turkisk bomull (som inte är snabbtorkande i vår optik), linne, bambu och microfiber. Vi har valt att bara lagra microfiber handdukar, eftersom det är materialet med de bästa egenskaperna för en resehandduk. Microfiber är ett syntetiskt material som i princip borstar vattnet i din hud mer än att absorbera vattnet i materialet. Det är därför en microfiber handduk känns annorlunda än klassiska bomullshanddukar – även om de flesta microfiber handdukar i allmänhet är mycket mjuka.

Dessutom är mikrofiber ett mycket lätt material, varför dessa handdukar väger förvånansvärt lite.

Vilken storlek handduk ska du välja?

Det viktigaste att komma ihåg i storleksvalet av en snabbtorkande handduk är att handduken måste vara användbar! Många backpackers väljer en lite för liten handduk och glömmer att man inte ta med en diskhandduk till stranden hemma Varför då göra det på resan? Då kommer du helt enkelt inte till att använde det.

Därför rekommenderar vi att du väljer en handduk på 60 x 120 cm eller större. Om du ska använda microfiber handduken som din primära handduk under hela resan, rekommenderar vi att du väljer en stor storlek.

Tvättråd

Snabbtorkande handdukar kan tvättas som du känner från “vanliga” handdukar. Kom alltid ihåg att följa tvättanvisningarna när du tvättar på tvättmaskin.

Bästa snabbtorkande resehanddukar 2019

Snabbtorkande handduk - 140x90 cm

Handduken med mest valuta för pengarna – Yellowstone 140 x 90 cm

Engelska Yellowstone har gjort en snabbtorkande handduk som verkligen kan konkurrera om priset. Med ett anbudspris på bara 99, – får du en av Sveriges billigaste resehanddukar. Trots det låga priset är resehandduken fortfarande tillverkad av microfiber, en skyddspåse ingår och handduken är antibakteriell. Klicka här för att se mer.

Highlander snabbtorkande microfiber handduk 120 x 60 cm

Högsta kvalitet från skotska Highlander – 120 x 60 cm

Highlanders microfiber handduk är extremt absorberande och torkar mycket snabbare än en vanlig handduk. Det är därför mycket lämpligt när du resar och kanske går ur sängen lite för sent före morgonutcheckningen. Handdukens storlek är 120 x 60 cm och den levereras med en matchande nätpåse. Välj bland färgerna blå, grön, grå, orange och rosa.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *