Hur väljer jag rätt ryggsäck?

Att välja en ryggsäck för din ryggsäck resa är en viktig del av förberedelserna. Men vilken storlek ska du välja? Om du väljer en för liten ryggsäck kanske du inte har plats för allt du behöver på resan. Om du å andra sidan väljer en för stor ryggsäck, kan du hamna i många överflödiga saker. Alla ryggsäckar kommer att bli fyllda till bristen, detta trots löften om utrymme för shopping och souvenirs på vägen.

Förväntningar är en annan viktig aspekt av förberedelserna. Var ärlig med dig själv om vad din ryggsäck ska användas till och vilken prisklass du behöver investera i. Vår erfarenhet säger att ryggsäckar i den mycket dyra prisklassen sällan skiljer sig anmärkningsvärt från prisvänliga alternativ med samma funktioner. På Backpackerlife.se har vi därför ingått avtal med varumärken som Vango och Highlander, där du får mycket för pengarna, UTAN att kompromissa med kvaliteten.

Under våra egna resor har vi lärt oss att en viktig funktion är att du kan göra inställningar på din ryggsäck. Dessutom betonar vi viktigheten i att du har ett regnskydd för ryggsäcken som förberedelse för dåligt väder och som skyddar ryggsäcken under transport. Baserat på detta har vi valt ett antal ryggsäckar, som alla har ett justerbart ryggsystem, liksom nästan alla inkluderar ett regnskydd i priset. Vårt bästa råd är att fastställa några kriterier för vad du tycker att din ryggsäck ska kunna, och sedan jämför dessa kriterier med ryggsäckarna nedan. Vi är säkra på att det finns minst en som möter dem alla!

Kan jag inte nöja mig med en resväska?

Ovanstående fråga är en klassisk fråga som vi har fått flera gånger. Svaret är: Nej, du kan inte nöja dig med en resväska. När du reser träffar du sällan en så kallad flash-packer som reser runt med resväska. Detta är dock ett dåligt alternativ till en ryggsäck. En resväska är oerhört klumpig att åka med på vägen, det är svårt att gå uppför trappan och ändra riktning med den – och du berövar dig helt och hållet möjligheten till vandring och andra spännande dagsturer som du inte förväntade dig att möta hemifrån.

En ryggsäck är praktisk och har olika fack där du kan lägga in dina grejer. Ryggsäcken blir en naturlig del av dig som resenär.

Hur stor ska min ryggsäck vara?

Storleken på din ryggsäck varierar efter behov. Vi hävdar dock att du aldrig kommer att behöva en ryggsäck på +75 liter.

En klassisk backpacker använder vanligtvis en ryggsäck med en kapacitet mellan 50-70 liter. Vi rekommenderar en ryggsäck med 50-60 liters kapacitet för den kvinnliga backpackern och 60-70 liter den manliga backpackern. Dessutom köper du vanligtvis en dagsryggsäck för kortare turer där din backpackerryggsäck kommer att finnas kvar på vandrarhemmet.

Ditt val av ryggsäck är viktigt eftersom den kommer att vara ditt hem under resan. 

Ryggsäck för kvinnor

De allra flesta kommer lätt att kunna använda många moderna ryggsäckar och backpacks med stor komfort när man reser – oavsett om det är en ”kvinnomodell” eller inte. Om ryggsäcken kan justeras kommer du ofta att kunna uppnå en mycket bekväm ryggsäck.

Men med det sagt finns det flera minnesregler som kan hjälpa dig att välja rätt ryggsäck om du är en kvinna:

1. Utgå från din kroppstyp
Ta en utgångspunkt i din kropp och kroppsbyggnad. Om du är liten i storlek påverkar det hur många liter en ryggsäck du måste välja. Och om du har ett stort bröst är det viktigt att axelremmarna kan justeras och flyttas upp och ner för att inte bekymra dig när du går med din ryggsäck. Vanligtvis kommer en kvinna inte att välja en kapacitet större än 70 liter.

Om du är låg kan du med fördel välja en S-version (small) av ryggsäcken om möjligt. Men om du är lång och har smala höfter, kommer en dammodell ofta att sitta värre på dig än en vanlig ryggsäck.

2. En backpack bör inte väga mer än 15 kg. 

När du har packat din ryggsäck med all din utrustning och dina kläder, bör den inte väga mer än 15 kg. Resa du lätt vill din ryggsäck typiskt väga 7 kg och genomsnittet väger en ryggsäck 13 kg.

3. Frågor att ställa dig själv när du testar din ryggsäck som kvinna

När du har köpt din ryggsäck är det följande frågor som du kan kontrollera för att du har hittat rätt ryggsäck:

  • Sitter remmarna bekvämt vid dina axlar?
  • Sitter höftbältet bekvämt och vid höften?
  • Känns ryggsäckens material obehagligt mot din hud när du rör dig?
  • Är ryggsäcken större än dig?

Packa ryggsäcken ordentligt

Oavsett vilken storlek ryggsäck du väljer och hur mycket du betalar för den finns det några universella riktlinjer om viktfördelning och tyngdpunkt som är värd att kända. Om du följer dessa riktlinjer kommer du att få full nytta av din ryggsäck och uppnå maximal komfort när du reser.

Ryggsäckar är utformade för att bära vikten så nära din naturliga tyngdpunkt som möjligt. Detta underlättar promenader, att ändra riktning och att hålla balans i svår terräng. En ryggsäck som är packad korrekt är därför också mycket bekvämare att bära än till och med samma ryggsäck som är felaktigt packad.

Därför är det viktigt att tunga föremål packas så tätt mot ryggen som möjligt när du packar din ryggsäck. Detta gör att ryggsäcken känns som en naturlig del av din kroppsvikt – och det är lätt att manövrera runt. Lätta föremål bör därför placeras antingen på toppen eller så långt som möjligt mot framsidan av ryggsäcken.

Ett smart sätt att organisera dina kläder är genom att använda transparenta plastpåsar. Detta gör det lättare att packa och hålla ordningen i din ryggsäck. Kläderna ska vikas och rullas ihop. Detta görs för att kläderna inte krull och så att de fyll så lite som möjligt. Ju bättre du organiserar dina saker, desto mer utrymme får du i ryggsäcken.

Säkerhet

Om du har otur och din ryggsäck blir stulen, är det sällan mycket du kan göra åt det efteråt. Det är irriterande och tyvärr en risk vid att resa. Därför är reseförsäkring viktigt. Det kan också rekommenderas att följa råden om att ta dina mest värdefulla ägodelar i en dagsryggsäck, som du antingen kan gå runt med eller låsa in i ditt vandrarhem eller hotellrum.

De flesta gånger människor får stulna värdesaker under en resa beror på att det var lätt för tjuven. Om du till exempel glömmer att lagra dina pengar eller har värdesaker förvarade i en lättillgänglig ficka. Att ha en ryggsäck där du kan låsa blixtlåset ihop gör det betydligt svårare att stjäla från dig, vilket minskar risken för stöld betydligt!

Vilka funktioner du ska leta efter när du väljer din ryggsäck?

Det viktiga vid en ryggsäck är at du kan lita på den. Innan du reser är det därför en bra idé att ställa in ryggsystemet och remmarna, följt av en liten promenad för att testa om ryggsäcken är korrekt inställd.

Följande egenskaper är också viktiga:

  • Vattenavvisande material – En ryggsäck behöver inte vara 100% vattenavvisande, men den ska vara gjord av ett vattenavvisande material. Du behöver inte oroa dig för detta när du handlar på Backpackerlife.se, eftersom alla våra ryggsäckar är gjorda av vattenavvisande material.
  • Regnskydd – Kom ihåg ditt regnskydd! Det finns inget värre än att ha våta kläder i väskan! Ett regnskydd kan också skydda ryggsäcken under transport. Nästan alla våra ryggsäckar på Backpackerlife.se har inbyggt regnskydd.
  • Olika fack – Att kunna dela din ryggsäck i olika fack gör det enkelt att få en överblick över din ryggsäck vare det sig i ett vandrarhem eller på resande fot.
  • Vadderat höftspänne – Ett vadderat höftspänne ökar komforten betydligt. Särskilt om ryggsäcken är full till bristningsgränsen.
  • Vadderad rygg – En vadderad rygg förbättrar också komforten och underlättar känslan av ryggsäckens vikt.

Exempel på bra ryggsäckar och deras kvalitet

Highlander Ben Nevis 65 liter – En teknisk toppmodell

1

Övre locket har både en inre ficka och en ytterficka som kan användas för små saker som måste vara lättillgängliga under resan.

2

Ryggsäcken kan öppnas framifrån med en dragkedja som öppnas i ett L. Detta ger dig alltid enkel tillgång till all din utrustning.

4

Praktisk ytterficka för småsaker.

6

På varje sida av höftbältet finns en ficka med dragkedja för t.ex. mobil, pass eller andra viktiga saker.

7

Handtag och remmar för att säkra olika utrustningar, t.ex. sovsäck.

5

Ficka för t.ex. vattenflaska.

8

Separat bottenkammare på 10 liter.

3

Rymliga sidfickor.

Toppsäljaren från Highlander

Ben Nevis är Highlanders absolut toppenryggsäck, vilket återspeglas i ryggsäckens kvalitet och de många funktionerna.

Materialet är ett hållbart material med 450D Nylon Ripstop som passar alla väder, från Asien till Kanada. Ripstop Nylon-materialet är naturligt vattenavvisande och ser till att hålla dina saker torra.

Funktionell och smart design

Ryggsäcken har flera smarta funktioner som ger en mycket högklassig användarupplevelse. Flera av fickorna är töjbara, vilket möjliggör extra bagage, men samtidigt sitter fickorna tät in vid ryggsäcken när de är tomma.

Dessutom ger de många remmarna gott om möjlighet att klämma fast extra bagage på utsidan av ryggsäcken för extra förvaring.

Förutom att kunna öppna i botten och övre kan Ben Nevis öppnas framifrån som en resväska. Detta gör att ryggsäckens organiseringsprocess blir mer överskådlig eftersom innehållet kan nås från topp, botten och mitten.

Dessutom kommer Ben Nevis med ett integrerat orange regnskydd som också kan användas för att “ljusa upp” under vandring i mörkret.

1

Topp ficka.

2

Handtag, som hjälper till med mycket kort transport från tåg, buss etc.

3

Rem för att justera axlarna – hjälper till att fördela vikten till axlarna och höfterna.

4

Reflex som hjälper till att öka säkerheten.

6

Justera rygglängden med Highlanders T3-ryggsystem för att göra det enkelt att anpassa till dina behov.

5

Air-Mesh-ryggstöd som förbättrar komforten och hjälper till med luftcirkulationen.

7

Bröstspänne.

8

Air-Mesh-höftbältet säkerställer att komfort alltid är toppen – och samtidigt ökar den luftcirkulationen.

9

Integrerat regnskydd i ett rum i botten.

 

 

Senaste teknologi för rygg-system

Eftersom Ben Nevis är Highlanders toppmodell kommer den naturligtvis med deras senaste ryggsystem, T3 Tri Active Adjust rygg-systemet. Systemet är lätt att justera, ökar bärkapaciteten och är utformat för att öka komforten. Dessutom är systemet utformat för att ventilera så bra som möjligt, vilket gynnar resenärer i varmare klimat.

Rekommenderas för dig som vill ha en ryggsäck som har allt

Utöver att vara Highlanders toppmodell är Ben Nevis också Backpackerlife.se:s bästsäljare.
Ryggsäcken rekommenderas för dig som vill ha en funktionell ryggsäck med alla funktioner du drömmer om! Ryggsäcken kan användas i alla avseenden oavsett om du vill ha en trovärdig vandrings partner eller bara en plats du kan kalla “hem” på din 3-månaders jordenruntresa.

Om du kombinerar denna ryggsäck med ett av våra paket, bör du inte vara nervös över att sakna något när du är på språng. Sedan önskar vi dig bara lycka till med din nya bästa vän, Ben Nevis.

Läs mer om Highlanders Ben Nevis här.

 

Trespass Trek 66 liters ryggsäck – är en av våra toppsäljare

1

Topplocket har båda en innerficka och en ytterficka, som kan användas för småsaker som ska vara lättillgänglig på resan.

2

Ryggsäcken kan öppnas framifrån med dragkedjan som öppna i ett L. Därmed har du alltid lät tillgång till din utrustning.

4

Handtag och remmar för att fastspänna olika utrustning, till exempel en sovsäck.

5

Separerat bottenfack på 10 liter.

3

Stora sidfickor.

Populär ryggsäck

Trespass är det brittiska märket, som är känt för deras höga kvalitet till låga priser. Denna Trek Ryggsäck är tillverkad av 600D Ripstop PVC material, som säkre att materialet tåler slit på resan.

En bra och teknisk ryggsäck

Ryggsäcken har många tekniska funktioner, vilket innebär att den är mycket mångsidig. Trek ryggsäcken har förutom ett stort huvudfack med tillgång från topp, botten och sidan, också två sidfickor med dragkedja på yttersidan. Dessutom har bottenfacket separerat dragkedja om du vill dela upp dina smutsiga kläder och dina rene kläder. Trek-ryggsäcken är teknisk eftersom den har många kompressionsband och fastspänningsalternativ för utomhusresor – för allt från sovsäckar eller liggunderlag till tält. Dessutom har ryggsäcken också ett integrerat regnskydd, som är värt sin vikt i guld om vädret plötsligt vänder.

1

Toppficka.

2

Handtag, lämplig under den korta transporten ut av tåg, buss etc.

3

Remmar till att justera axelbanden – hjälpar med fördelningen av vikt på axlar och höften.

5

Justera rygglängden med Highlanders T3 ryggsystem, som gör den enkel att inställa efter dina behov.

4

Air-Mesh ryggstöd ökar komforten och hjälpar med luftcirkulationen.

6

Bröstband.

7

Air-Mesh höftbälte som garanterar att komforten alltid är toppen – och samtidigt ökar luftcirkulationen.

8

Integrerat regnskydd i ett fack i botten.

Justerbart ryggsystem för ökad komfort

Trek ryggsäcken har ett justerbart ryggsystem, så den kan inställas efter din längd. Ryggsäcken kan inställas i small, medium, large och extra large.

Rekommenderat för dig, som önskar en ryggsäck, där du får hög kvalitet till låg pris

Trek ryggsäcken är därför en ryggsäck som kan användas i nästan alla situationer och på många olika resor. Ryggsäcken har många indelnings alternativ i topplocket och sidfickorna, som gör det enkelt att indela din reseutrustning när du reser eller vandrar.

Läs mer om Trespass populära Trek 66 liters ryggsäck här.

Vango Sherpa 60+10 – En stilren och härdig modell

1

Övre locket har både en inre ficka och en ytterficka som kan användas för små saker som måste vara lättillgängliga under resan.

2

Praktisk ytterficka för små föremål.

4

Daisy chains och stretchiga snöre med spänne sitter på båda sidor, som kan användas för att säkra utrustning.

6

Separat bottenkammar på 10 liter.

5

Ficka för t.ex. vattenflaska.

7

Handtag och remmar för att fästa olika utrustningar, t.ex. en sovsäck.

3

Rymliga sidfickor.

Robust ryggsäck med 70L volym

I guiden ovan rekommenderar vi en maximal ryggsäcks kapacitet på 70 liter. Kombinerat med en dagsryggsäck är det tillräckligt för en resa på 3+ månader.

Uppdelningen av Vangos Sherpa är 60L i huvudfacket och möjligheten att använda topp-, botten- och sidfickor för extra förvaring.

Slitstarkt material

Ryggsäcken är tillverkad av Excel® 1680D Polyester, som är vattentålig och slitstark så att den tål att kastas runt med av buss och flygbesättning.

På baksidan av ryggsäcken finns två professionellt vävda sidfickor, som är extremt hållbara men samtidigt extremt flexibla. När fickorna är tomma sitter de mycket nära sidan av ryggsäcken. Förutom fickorna hittar du på sidan ett handtag som gör ryggsäcken lätt att bära som en vanlig sportväska.

Inbyggda smarta funktioner

Inbyggt i ryggsäcken finns det flera fina funktioner, såsom integrerat regnskydd och fluidsystemintegration för kamelväskor. På insidan av ovansidan av ryggsäcken finns en inbyggd dragkedja ficka som är lämplig för förvaring av värdesaker.

Förutom sidfickorna har Sherpa ett stort fack i botten som är separat från huvudfacket, men har en smart öppen-stäng funktion så att botten på innehållet i huvudfacket också kan nås härifrån.

Dessutom låter ryggsäcksband dig klämma fast ett liggunderlag eller något annat på ryggsäcken som ett extra förvaringsalternativ.

1

Topp ficka.

3

Handtag, som hjälper till med mycket kort transport från tåg, buss etc.

2

Rem för att justera axlarna – hjälper till att fördela vikten till axlarna och höfterna.

4

Reflexer på båda sidor för ökad säkerhet.

6

Justera rygglängden med Vangos patenterade Self-Adjust ryggsystem. Siffrorna nedan visar rygglängden i cm, så det är lätt att anpassa efter dina behov.

5

Air-Mesh-ryggstöd som förbättrar komforten och hjälper till med luftcirkulation.

7

Bröstrem med nödvisselpipa.

8

Air-Mesh-höftbältet säkerställer att komfort alltid är toppen – och samtidigt ökar luftcirkulationen.

9

Höftbältet har en sidficka med dragkedja för t.ex.
mobil, pass eller andra viktiga papper.

10

Integrerat regnskydd i ett rum längst ner.

AirMesh och justerbar rygg

Vangos Sherpa har AirMesh på ryggsäcksbanden för att säkerställa en mjuk och bekväm luftcirkulation. Ryggsäckens höftbälte är också tillverkad i AirMesh, som stöder bärsystemet och känns som två bekväma kuddar.

Ryggsäcken kan justeras med A3-systemet och kan justeras så att den passar nästan vilken rygglängd som helst. Mät bara rygglängden (mät från höft till övre nacken) och justera sedan ryggsystemet direkt därefter. Således är Sherpa ett säkert val, oavsett storlek.

Rekommenderas för den kvalitetsmedvetna backpackern

Vango är ett erkänt engelskt varumärke som är känt för hög kvalitet till ett bra pris.
Vangos Sherpa har många funktioner du hittar på betydligt dyrare ryggsäckar och det är inte utan anledning att ryggsäcken är uppkallad efter de hårda lokala nepalesiska bergsbestigare. Det är alltså mycket lämpligt för vandring, såväl som för användning på en tre-månaders jordenruntresa.
Vi rekommenderar Vangos Sherpa till backpackers som letar efter en säker, trogen och välutförd resekompis utan att behöva betala 3000kr, men inte heller vill kompromissa med kvalitet, komfort och säkerhet.

Läs mer om Vangos Sherpa här.

Vi säljer också Vangos Contour 50 + 10, som har många av Sherpas funktioner som beskrivs här. Contour-modellen har dock en kapacitet på 50 liter i huvudfacket och 10 extra liter i sidfickorna. Så om du letar efter en något mindre ryggsäck för din resa är Contour ett bra val. Læs mere om Contour her.

 

 

Highlander Discovery – Många funktioner & högt värde för pengarna

Kvalitets- och prismedveten ryggsäck

Highlanders Discovery-ryggsäck är en 65-liters ryggsäck som innehåller flera funktioner, oftast bara ses på ryggsäckar i den dyra änden. Bland dessa är bl.a. ett justerbart ryggsystem och ett justerbart bröstband. Dessutom har Discovery vadderade axelremmar och ett stort vadderat höftbälte med dragkedja ficka som tillsammans säkerställer att komforten är i topp.

Ryggsäcken är tillverkad i vattentåligt och hållbart material (240 hex polyester, 500 / 600D).

Rymlig och funktionell

Ryggsäcken har ett stort huvudfack som möjliggör uppdelning så att våta grejer eller smutsiga skor kan hållas från det återstående bagaget.

Ryggsäcken har flera ytterfickor, inklusive de två stora sidfickorna, som har komprimerat och justerbara remmar, vilket säkerställer att ryggsäcken inte tar upp mycket plats och kan också användas för extra förvaring vid att fixera lösa föremål. Ryggsäcken har även kompressionsremmar på framsidan, som kan användas för extra förvaring av föremål som inte passar i ryggsäcken. Dessutom har Discovery en inre dragkedja ficka i topplocket för mindre värdesaker.

 

 

Justerbart ryggsystem och regnskydd

Highlanders Discovery har ett justerbart ryggsystem, det så kallade Adjustable Back System (ABS), som kan justeras beroende på hur lång en rygg du har. Det är särskilt användbart om du vill ställa in det efter hur tung packning du går med.

Ryggsäcken har en mesh-ficka för en vattenflaska i sidan och en Hydration utgång för kamelpåse. Dessutom har ryggsäcken två stora sidfickor som kan användas för extra förvaring.
Ryggsäcken har ett integrerat regnskydd, vilket vanligtvis är en extra kostnad för en ryggsäck.

Rekommenderas för den prismedvetne backpackern

Det råder ingen tvekan om att du får en otrolig värdefull ryggsäck för pengarna när du köper en Highlanders Discovery. Ryggsäcken har ett integrerat regnskydd och redan här finns det otroligt värde för pengarna, eftersom det vanligtvis är en extra kostnad på 200-300kr. Att du också får en pålitlig kvalitetsryggsäck visar återigen varför detta är ett fördelaktigt köp för dig, som inte bry sig om att spendera extra pengar på små saker som regnskydd och extrafunktioner. Ryggsäcken rekommenderas därför för den kvalitetsmedvetna backpacker som föredrar att spendera pengar på upplevelser snarare än fancy utrustning.

Läs mer om Highlanders Discovery här.

Highlander Rambler 65 liter – Det hållbara budgetalternativet

Fantastiskt prisvärt alternativ

Highlanders Rambler är vår billigaste ryggsäck till en kostnad av bara 689 kr.

Ryggsäcken fokuserar på grundläggande ryggsäck funktioner – den måste sitta ordentligt och vara hållbar, vilket är exakt vad Rambler lever upp till!

600D XTP Polyester och design

Vid första anblicken på Rambler ryggsäcken märker du omedelbart designen.
Färgen är djupt mörk med neon blå funktioner som ger designen lite extra.

Materialet är 600D XTP polyester och är vattentåligt. Axelkuddarna kan justeras så att de passar flera ryggstorlekar och höftbältet är fodrad. De justerbara remmarna ger fästalternativ för extra förvaring utanför ryggsäcken.

Kan användas på längre backpackingresor

Det är klart att en ryggsäck för 689kr. inte har en mängd funktioner. Men det är just detta som gör Rambler till en attraktiv ryggsäck för vissa backpackers. Här får du en ryggsäck med en kapacitet som täcker flera månaders resor, men samtidigt tömmer du inte din plånbok.

 

 

 

AirMesh och justerbart ryggsystem

Även om priset är lågt har Rambler ett justerbart ryggsystem som gör det möjligt att justera det till din rygglängd – oavsett om du är hög eller låg. Detta är en stor fördel eftersom det kan vara en bra idé att justera ryggsäckens rygglängd beroende på vikten du bär på dig.

Rekommenderas för dig som vill ha en grundläggande ryggsäck

Highlanders Rambler ryggsäcken är för dig som inte vill spendera en förmögenhet på en ryggsäck, men ändå vill ha något funktionellt och användarvänligt. Med en kapacitet på 66 liter och ett pris på endast 689, – får du stort värde för pengarna när du köper Rambler. Dessutom har Rambler funktioner som tåligt material, justerbar rygg och vadderat bälte och kan därför enkelt användas för din 3-månaders backpackingresa.

På så sätt är Highlanders Rambler ett bevis på att en funktionell ryggsäck inte behöver kosta en förmögenhet.

Läs mer om Highlanders Rambler här.

 

 

 

 

Daypacks – från mindre dagsryggsäckar till vandringsryggsäckar

Vilken daypack skal jag välja?

Valet av en dagsryggsäck beror på vilken typ av resa eller tur du ska på. Några dagsryggsäckar fungera blott som extra ryggsäck, som du kan ha förutom din vandringsryggsäck. Här kan du packa värdesaker samt elektronik. Denna typ av daypack vill ofta inte vara så teknisk. Omvänt, om du behöver trekke med din dagsäck, måste du överväga om dagsäcken behöver spännalternativ, airmesh på ryggen, polstring på höftbältet etc.

Vi har därför get tre bra alternativ till en dagsryggsäck för tre olika scenarier nedan.

Summit daypack – 25 liter – daypack för trekking

Summit ryggsäcken från skotska Highlander är en trekking och vandringsryggsäck. Ryggsäcken är tillverkad av ett slitstarkt material, har polstrerad höftbälte med dragkedjafickor och väger bara 1200 gram. Regnskydd är inkluderat och där finns flera indelnings alternativ i ryggsäcken. Slutligen har daypacken ett AVB-luftventilerande ryggsystem, vilket säkerställer ventilation och ökad komfort under promenader.

Klicka här för mer information om Summit 25 liter dagsryggsäck.

F10 GR ryggsäck – 35:40 liter – ryggsäck i dagsryggsäckstorlek

Söker du en mindre ryggsäck, som är nära en dagsryggsäckstorlek, men som ska fungera som din primära ryggsäck? Så är skotska Vangos F10 GR ryggsäcken på 35:40 liter ett riktiga bra alternativ! Ryggsäcken väger bara 1440 gram men är bland annat tillverkad i slitstarkt Excel ® 210D Ripstop Nylon material. Ryggsäcken har ett justerbart och komfortabelt så kallad ”Alo-Fit” ryggsystem med airmesh på båda rygg- och axelband samt på höftbältet. Där finns tillgång till huvudfacket från topp och framsidan samt elastiska fram- och sidfickor.

Se mer om Vangos F10 GR 35:40 ryggsäck om du klicka här.

Venture daypack – 20 liters bra allround daypack

Venture daypacken från Highlander på 20 liter är en klassisk dagsryggsäck i flott design. Ryggsäcken väger bara 470 gram och har airmesh polstring på ryggsystemet och airmesh justerbara axelband för ökad komfort. Dessutom finns där mesh sidfickor och en ficka på framsidan för dokumenten eller liknande. Slutligen är ryggsäcken “hydreringsklar”, vilket innebär att du kan använda en kamelpåse i ryggsäckens huvudfack och därmed dricka vatten när du vandrar.

Läs mer om Venture daypacken på 20 liter här.