Vandringsryggsäck för kvinnor: Dessa saker behöver du tänka på

När du väljer din vandringsryggsäck – kvinna eller man – finns det flera egenskaper som kännetecknar en bra backpacker ryggsäck. Först och främst är det justerbart ryggsystem, höftbälte och justerbara axelband.

Men när du hittar en ryggsäck som kvinna, finns det några egenskaper hos din ryggsäck som är extra viktiga för att säkerställa komfort – särskilt om du trekker mycket eller planerar en flerdagars trek. På Backpackerlife.se har vi haft ett antal frågor om exakt vad du ska tänka på när du väljer en ryggsäck som kvinna, och vi försöker svara på det med den här korta artikeln.

Kom ihåg! När du reser fungerar din ryggsäck som ditt hem

I vår längre allmänna artikel “Val av ryggsäck”, som du kan läsa här, går vi igenom huvudfunktionerna i en ryggsäck och de allmänna överväganden som vi tycker att du som resenär bör göra. Kort sagt är det:

  1. Justera ryggsystemet så att det passar din rygglängd
  2. Vattenavvisande material
  3. Vadderat höftband som kan dras åt
  4. Vadderat rygg och justerbara axelband så att ryggsäckar kan “dra åt” och sitta nära ryggen
  5. Bra och många remmar för att fästa reseutrustning
  6. Ev. integrerat regnskydd

Tro det eller inte – men du får en speciell relation med din ryggsäck efter några resor. Din ryggsäck är din resekompanjon!

Dessa saker ska du tänka på när du väljer en vandringsryggsäck för kvinnor

Ryggsäckens storlek – det spelar en roll!
För det första ska du ställa dig den fråga vad du ska använda ryggsäcken för. Är syftet med långa flerdagars resor? Eller är syftet en klassisk resa i Asien? I allmänhet rekommenderar vi inte kvinnor att köpa en ryggsäck på mer än 65 liter. Till viss del för att allt över 65 liter blir mycket tungt att bära med sig. I allmänhet är en så stor ryggsäck väldig svår att resa med, såvida du inte är i ovanligt god fysisk form. Kom ihåg att det utrymme du har – kommer du att använde! Om du köper en 80 liters ryggsäck med avsikt att bara fylla den upp till 60 liter kommer det inte att hända i praktiken. Du kommer att fylla den med reseutrustning, kläder och souvenirer.

På våra egna resor har vi sett många exempel på kvinnor som reser med en ALT för överpackad och för tung ryggsäck. Det tar bara toppen av glädjen att resa och lägger onödigt krångel och stress till resan!

Justering av ryggradssystemet (torso-målet)
Kvinnor har vanligtvis en kortare ryggrad än män, så hitta en ryggsäck med ryggsystem inställning. Det vill säga att du borde kunna ställa in ryggsystemet så att det anpassas exakt till din överkropp / ryggmål. Ryggsäckar som är tillverkade som tar hänsyn till en kortare rygg som kvinnor ofta har, är till exempel Tatonkas Yukon 50 + 10. Där rygglängden likaledes hänvänder sig för en rygg mellan 46-56 cm.

Därför kan man i allmänhet säga att när du talar överkroppsmål måste du föreställa dig att det är ryggsäckens “längd” eller “höjd” om du vill. En överdimensionerad / lång ryggsäck som inte kan ställas in kommer att resa med och du kommer gå runt som ett “svävande torn”.

Justering vid bröst- och höftbältet
Tro det eller inte, vissa ryggsäckar är gjorda utan att justerbara spännet vid bröstet. Om du är en kvinna med en stor barm, kommer det utan tvekan att vara ett irriterande ögonblick under din resa. Så se efter att du kan spända alla remmar in och ut.

Det är också viktigt att höftbältet kan justeras och spändes om höften. Eftersom att dina ben och höfter kan hantera betydligt mer vikt än ryggen kan, hjälper justering till att överföra ryggsäckens vikt från axlarna.

Överväg att resa med extra ryggsäckar
Det är vår upplevelse att många kvinnor reser med ett extra nät, en dagsryggsäck eller kanske en kameraväska. När du väljer din ryggsäck, kom ihåg att noggrant tänka på hur mycket du reser med. Storlek och vikt är viktigt!

Det är viktigt att komma ihåg att, att välja en ryggsäck är subjektivt och beror på både budget, ens designpreferenser och personliga preferenser. Klicka på den här länken för att se alla våra ryggsäckar, där det finns en ryggsäck för varje resa. Slutligen säger vi, till och med ödmjukt, att ryggsäckarna som vi har valt att förhandla verkligen ger mycket värde för pengarna!

Om du har ytterligare frågor som inte besvaras i den här artikeln är vi alltid tillgängliga att kontakta. Klicka här för vår kontaktuppgifter.

Safe travels!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *