Varför teckna reseförsäkring?

posted in: Info, Praktisk innan avresa, Tips | 0

Detta inlägg har relevans oavsett om du skal resa i 18 månader eller bara två! Oavsett om du planerar att vara lite ur din komfortzon eller ta det stora paketet med bungyhopp, forsränning med flod och mer. I vilket fall som helst – reseförsäkring är viktig!

Ofta tänker folk bara på vandringsryggsäckar, packlistor och hur de får de billigaste flygbiljetter. Men de glömmer en essentiell sak! Och det är försäkring. En bruten arm kan kosta upp till 150 000 kr. och en blodsjukdom i Kina med hemtransport kan kosta upp till 1,5 million svenska kronor!

Många backpackers väljer att inte teckna reseförsäkring eftersom de ofta tror att “det kommer inte hända mig”! Och att det därför är slöseri med pengar. Även om det kanske inte är det roligaste på budgeten, är det verkligen en av de viktigaste sakerna vid att resa!

Förutom tryggheten vid en reseförsäkring har vi här listat ytterligare skäl för att teckna reseförsäkring:

Ersättning Haj

När du tänker på vad som är den största posten på en resebudget är det ofta flygbiljetterna. Om ens transport av någon anledning avbryts, täcker de allra flesta reseföretag detta.

Om du befinner dig i en så dålig situation att du måste köpa alternativa transportbiljetter kan du snabbt tjäna dina utgifter för reseförsäkring hem. Till och med fick jag en bussbiljett i Argentina, som kostade 1500 kronor.

Kompensationen kan också täcka till exempel dåligt väder, sjukdom under resor och så vidare – allt beror på ens förhållanden.

Förlorat bagage

Om du tappar bagaget har du verkligen ett problem. Din vandringsryggsäck innehåller hela ditt liv när du reser, och det finns inget mer hemskt än att förlora den. Ofta täcker reseförsäkring förlusten och hjälpa med pengar för inköp av kläder, tillfälligt boende och mer. (Obs: kan vara ett extra tillval för vissa försäkringsbolag).

Dessutom kan förlorat bagage förvärras om du behöver medicinering. Om du har otur kan du förlora eller få din medicin stulen under resan – och astmamedicinering vara svår / dyr att hitta i en Amazonas. I sådana situationer täcker försäkringen alla kostnader.

Ersättning för förlorade pass och pengar

Alla backpackers största mardröm är att ha tappat sitt pass. Om det händer kan du ha otur att behöva sitta i ett byråkratiskt helvete – eller det kan ta relativt lång tid innan du får passet igen. Om du tappar plånboken, passet eller betalkortet kommer det ofta att ersättas av försäkringsbolaget, så att du kan fortsätta med det du skulle – nämligen resa!

Luftfördröjningskompensation

Dessutom finns det många backpackers som upplever förseningar på sina flygningar. Det är särskilt ett problem när du reser i många europeiska länder eller med många lågprisflygbolag. Här har alla bakom teamet på Backpackerlife försökt uppleva förseningar på upp till 3 timmar eller mer.

Ibland spelar det ingen roll om du har en lång layover, men andra gånger kan det betyda att du missar ditt nästa flyg, tåg eller buss. Här rekommenderar vi att du söker kompensation. Det finns flera företag som har gjort det bra, till exempel via Airhelp. Här kan du få kompensationsavbrutna flygningar och därmed spara lite pengar på ett no-cure-no-pay princip. Redaktörerna har bara provat det i Europa, men det borde också hjälpa i hela världen.

Betalning av skadestånd och juridiskt stöd

Om allt går fel kan du behöva juridiskt stöd från din reseförsäkring. Detta är naturligtvis det värsta fallet! Det kan finnas många skäl till detta, men det är viktigt att vara medveten om att det i många länder kan vara en kostsam affär om du inte har försäkring.

Försäkringsbolag ger också täckning om du har varit inblandad i en episod eller olycka som har skadat en tredje person. Det kan till exempel vara om du kör in i något material på en skoter, som påverka en tredje part. Här täcker försäkringsbolaget alla kostnader.

Pass

Ersättning av pass

Det är alla backpackers mardröm att få sina pengar och pass stulna. Eller bara förlora en av dessa sakerna för den delen. Förutom att kunna återhämta sig igen, kan det också vara en kostsam affär.

Den stora majoriteten av reseförsäkring kommer att täcka de nödvändiga medlen för att få ett tillfälligt pass, så att du kan fortsätta din backpacker resa utan problem. Och du kan snabbt spara många timmar här!

Kom ihåg att om du vill utöva äventyrsporter på din resa är reseförsäkring nödvändig.
Har du några förslag till varför du bör välja reseförsäkring?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *